Inschrijven
Contact

Bel of app: 06-83486578 Mail: info@nieuweheldennextlevel.nl

Volg ons op
Over Nieuwe Helden Next Level Over Nieuwe Helden Next Level

Over Nieuwe Helden Next Level

Nieuwe Helden Next Level is een hip hop en urban community waar jongeren tussen de 12-23 jaar hun creatieve skills kunnen ontwikkelen en een podium krijgen om hun verhaal te vertellen. Onder begeleiding van professionele coaches op het gebied van zang, dans, rap, hip hop, breakdance, beats, spoken word, theater, pr, decor en fotografie maak je met elkaar in 12 weken tijd een theatervoorstelling. Deze wordt op een professioneel podium opgevoerd voor publiek. Je doet alles zelf: van liedjes schrijven tot socials delen. We opereren in 4 Limburgse steden: Heerlen, Roermond, Venlo en Weert. Daarnaast organiseren we summer talent camps met masterclasses en vervolgproducties om door te groeien.

Nieuwe Helden wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Fonds voor Cultuurparticipatie, VSB Fonds.

Hoe Nieuwe Helden is ontstaan

Nieuwe Helden is een community art project in Roermond dat in 2012 is ontstaan als samenwerking tussen de ECI cultuurfabriek, welzijnsorganisatie Stichting Wel.kom, Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) en de gemeente Roermond. Roermondse jongeren van 12 t/m 23 jaar worden ieder jaar uitgenodigd om een multimediale theatershow te maken en uit te voeren in de ECI cultuurfabriek. Onder leiding van professionals en amateurs uit de urban scene werken zij in groepsverband aan hun talenten. Als afsluiting van dit traject presenteren zij een show in een professionele zaal aan publiek. Nieuwe Helden staat voor talentontwikkeling en voor het verbinden van jongeren in Roermond.

Next Level

Sinds het ontstaan in 2012 hebben er 13 edities van Nieuwe Helden plaatsgevonden. Nu is het tijd voor een nieuwe stap én een nieuwe naam: Nieuwe Helden Next Level. In Nieuwe Helden Next Level willen we meer jongeren bereiken, het project vakinhoudelijk verbeteren en verduurzamen. Dan doen we door te professionaliseren op inhoudelijk, organisatorisch en financieel vlak, zodat Nieuwe Helden NL dé springplank wordt voor urban (dans- en muziek)talent in en vanuit Midden-Limburg. Om dit te bereiken delen we Nieuwe Helden NL op in twee Levels: Level 1 en Level 2.

Nieuwe Helden 2013 018
79599677 3081471401882020 1292605811146620928 o
Afbeelding5
Afbeelding3
Afbeelding6
Afbeelding2
43120218 2280571731971995 1099793815717281792 o

Level 1

Level 1 is het project zoals het sinds 2012 bestaat. Het idee uit voorgaande jaren blijft overeind: op een laagdrempelige manier werken jongeren aan hun urban skills (bijv. dans, rap, theater, muziek, etc.) en werken ze toe naar een voorstelling op een professioneel podium. Elke editie start met een kick-off (introductiebijeenkomst). Daarna volgen 12 repetities waarin deelnemers in verschillende groepen werken aan de voorstelling o.l.v. een coach. Deze coaches komen uit de urban scene en/of zijn eerdere deelnemers van Level 1. Per editie kunnen maximaal 50 jongeren meedoen. Deelname is gratis.

De komende jaren zullen naast in Roermond ook Level 1-edities plaatsvinden in andere Midden-Limburgse steden.

Level 2

Level 2 is een geweldig traject voor jongeren die hun skills verder willen ontwikkelen naar een semi-professioneel niveau. Dé stap naar een vakopleiding en carrière in de urban scene. De lat ligt een stuk hoger. De deelnemers - o.a. doorstromers vanuit Level 1, maar ook 'nieuwe' jongeren uit Midden-Limburg - komen op auditie bij een professionele jury. Uit die auditie volgt een selectie van maximaal 10 deelnemers. Ook in Level 2 wordt gezocht naar zoveel mogelijk disciplines. Er is ruimte voor verschillende dansvormen, taalexpressie, lichamelijke expressies, theater, vormgeving (video/ foto's, decor) en communicatie (website/ social media). De jongeren maken onder leiding van een professioneel regisseur en choreograaf - samen het artistieke team - een voorstelling die meerdere keren wordt opgevoerd in de ECI cultuurfabriek.

Een samenwerking van
Mogelijk gemaakt door